23 Şubat 2011 Çarşamba

Şubat 2011 Süverikaşı'nda bir kulübe yapımı

Uzun zamandır arazimizi ziyaret ettiğimizde bir kapalı alan ihtiyacı hissediyorduk. Kışa girmeden bitmeyen taş evimiz (uzun vadede köy kahvesi) de moralimizi bozmuştu. Bu noktada ahşaptan küçük bir yapı inşa etmenin ilk aşamada bizim açımızdan daha kolay ve ekonomik olacağında hemfikir olduk. Toplantılar yaptık, enine boyuna düşündük ve en sonunda 2,50cmx3,75cm ebatlarında bir ahşap kulübe yapmayı kararlaştırdık. Bu küçük kulübe gelecekte çiftçi kulübesi olarak kullanılacak, kısa ve orta vadede ise bize barınak görevi görecekti.

Süreci baştan sona yönlendiren, izleyen, katkı sunan Evren planları, çizimleri yaptı, ahşaplar satın alındı ve Siteler'de bir marangozhanede çizimlerine göre kesildi.

19 ve 20 Ocak çarşamba günü Ceyhan ve Cemal 2 adet beton ayağı araziye götürdüler. Yalnızca iki kişi oldukları için ancak 1 adet çukur kazabildiler. Demir çubuklara ip gerip kulübenin yerini tayin ettiler.


Hava durumu ve yeterli işgücü olmadığından bir sonraki ziyaret 12 Şubat'ta gerçekleşti. Ülkü, Murat, Mehmet, Tolga, Evren, Nurhayat, Çetin, Volkan, Eren ve Alixan'dan oluşan ekip müthiş bir iş çıkardı, Dostlarımız Taner ve Ugur' un malzemelerin alımı ve araziye taşınması konularında lojistik destekleri ile karkaslar ve malzemeler araziye taşındı. Drenaj çukurları ve 5 adet beton ayak çukurları kazılıp, her biri 90 kilo ağırlığındaki 6 beton ayakları çukurlarına yerleştirildi ve temel tamamladı. Ardından yapının ayakları beton ayaklarla birleştirildi ve zemin karkaslarına plywoodlar monte edilerek içleri izolasyon malzemesi ile dolduruldu (İzolasyon malzemesi olarak cellubor kullanıldı). Drenaj boruları yerleştirildi.


12 şubat'a ait bazı fotoğraflar:























Günün sonunda temel ve subasman şu şekilde idi.






















19 Şubat tarihinde Ülkü, Cemal, Ceyhan, Evren, Hakan, Mehmet, Nurhayat, Tolga ve Ekrem'den oluşan ekip yine müthiş bir iş çıkardı ve evin karkaslarını monte ederek dış cephe plywoodlarını kapladı. Belki de tek aksaklık pencerenin küçük yapılması idi.





















Fotoğraflarda da görüldüğü gibi kısa zamanda çok büyük yol katedildi. Herkes müthiş bir uyum içerisinde çalıştı. Bir yandan karkaslar çakılırken bir yandan da pencere ölçüsüne göre kontrplaklar kesildi, çatıda çalışmak için merdiven yapıldı. Playwoodlarda pencere ve kapı yerleri dekopaj ile kesildi. 3 adet matkap jeneratörden alınan enerji ile çalıştırıldı. Çok benzin yakan eski tip jeneratör benzin bitmeye yakın bize zor anlar yaşattı.

Bu hengamede mangal yakıp ekmek arası sucuk yapmayı da ihmal etmedik.





































20 şubat günü ekipten geriye çok az kişi kalmıştı. Ankara dışında olanlar kervanına bir de yorgun olanlar eklenince Ülkü,Nurhayat,Evren ve Tolga'dan oluşan 4 kişi tekrar işbaşı yaptı. Çatıya konmak üzere kontrplaklar kesildi, hazırlandı. Yine çatı makasları için plywoodların ölçüsü alındı, dekopaj ile kesildi. Öğleden sonra ekibe Halil, Taylan, MehmetAli, Devrim, Oktay da katıldı, çatı makasları takıldı, plywoodlar kesildi ve kaplandı, makaslar ve iç cephe kalasları birleştirildi, beton ayaklarda ankraj yerleri açıldı, eksik vidalar çakıldı, kapı sövesi oturtuldu, plywoodların hava koşullarından zarar görmemesi icin yapı içerisine taşınması işlemi yapıldı, plywoodlar yüzünden kapı sövesine takılamadı, haftaya kaldı.
Önümüzdeki hafta artık çatıyı kapatıp, kiremitleri de koyarak bu işi bitirmek istiyoruz. Çatı kapalı olmadığından yapıyı naylon ile örttük ancak yırtık naylondan malzemelerin su alması da bizi endişelendiriyor
























26 Şubat 2011 cumartesi günü Alixan Cemal Evren Hakan Murat Mehmet Nilüfer Nurhayat Sevtap Ülkü arazide idik. Aral hastalanmıştı Ceyhan ve Nihal maalesef katılamadılar.




Çatı yapımına başlandı, ve gün sonunda tavan+çatı, pencere kapı kaba hatlari ile bitmişti... Gelecek seferler için pencere izolasyonu kapının montajının tamamlanması ankrajlar, kremit, havalandırma vs gibi ince işler kaldı..






Gün sonunda ekip mutlu bir yüzle ayrıldı.

























VİDEOLAR


videolarımızı izlemek icin;

http://www.youtube.com/user/tahtaciorencik